Olen Marjut Tenlén, asun Naantalissa, 15km päässä Turusta.

Koirat ja eläimet ylipäänsä ovat olleet osana minun elämää jo ala-asteelta asti. Harrastaminen eläinten parissa alkoi tallilta, jossa vietin suurimman osan vapaa-ajastani kouluaikoina.

Halusin omaa koiraa jo ala-asteikäisenä, mutta koiran hankkiminen ei ollut mahdollista äitini allergian vuoksi. Vanhempieni erottua sain isäni suostuteltua kissan hankintaan. Ystävälläni oli Persialais-kissan pentuja, joista yksi tyttönen, Gizmo, sai kodin isäni luota. Muutettuani pois kotoa jäi Gizmo isälleni. Gizmo oli tottunut asumaan omakotitalossa ja pääsemään ulos niin halutessaan, joten en viitsinyt ottaa häntä mukaan kerrostaloon.

Opiskeluaikoina työskentelin ratsastuskoululla muutaman vuoden ajan. Silloinen tallinpitäjä kasvatti Rotikoita ja Amstaffeja, joiden pentujen kasvua ja kehitystä sain seurata syntymästä luovutusikään.

Kauaa en kerennyt yksikseni asumaan, kun otin sen ensimmäisen, kauan haluamani koiran. Tiibetinspanieli narttu, Nessa (Saseran Ella Elenna -07)tuli minulle sijoitukseen keväällä 2007. Nessan kanssa kävin pentu-ikäisenä tottelevaisuus koulutuksessa ja yhdessä näyttelyssä. Vielä siinä kohtaa ei näyttelykärpänen kerennyt puremaan.

Nessan ensimmäinen pentue (2+2) syntyi vuoden 2008 lopulla, jolloin Nessa asusti kasvattajan luona n. 3kk ajan. Kävin siellä useamman kerran Nessaa ja pentuja katsomassa. Nessa siirtyi omistukseeni vuonna 2009.

Toinen tipsuneiti, Santra (Saseran Xandra -09) muutti meille marraskuussa 2009. Santra tuli myös sijoitukseen, siirtyi kuitenkin nimilleni jo maaliskuussa 2011. Santran kanssa aloin jo pentu-iässä kiertää kehiä pisin Suomen maata ja siitä tuli nopeasti uusi harrastukseni.

Olen Suomen Kennelliitto Ry:n ja Tiibetinspanielit ry:n jäsen. Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin suoritin huhtikuussa 2011. Olen allekirjoittanut kennelliiton kasvattaja sitoumuksen.

Kennelnimi Magic Menuett's myönnettiin minulle joulukuussa 2011.

Magic Menuett's A-pentue syntyi v. 2014. B-pentue v. 2015.

Rakkaan ensimmäisen Tiibetinspanielini, Nessan, jouduin päästämään koirien taivaaseen kesällä 2017.

C-pentue syntyi B-pentueesta sijoittamalleni nartulle syksyllä 2017.

Toimin Tiibetinspanielit Ry:n Turun Aluetoiminnan vastuuhenkilönä.

Tarkoituksena olisi kasvattaa Tiibetinspanieleita pienimuotoisesti, kotioloissa, jokainen pentue on tarkkaan harkittu.

Tavoitteenani on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, terveitä ja hyväluonteisia Tiibetinspanieleita. Jalostukseen käytettävät koirani ovat saaneet SKL:n virallisista näyttelyistä vähintään laatumaininnan ERInomainen, sekä ovat silmä- ja polvitarkastettuja.

Pennut syntyvät ja kasvavat normaaleissa kotioloissa, tottuen heti normaaleihin kodin ääniin. Vuodenajasta (keleistä) riippuen pennut pääsevät ulkoilemaan ennen luovutusta.

Kasvattajana haluaisin olla tietoinen pennuista läpi niiden elämän, niin hyvissä kuin vähemmän hyvissä asioissa.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä, useaan kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkistamina, rekisteröityinä ja sirutettuina sekä pentupaketin kera.

Toimin VIPstoren jälleenmyyjänä. Kauttani tilattavissa koko kattava valikoima.

Työni puolesta en ole aina puhelimen päässä, sähköpostilla tavoittaa parhaiten.