Rotumääritelmä:

Tiibetinspanieli

(Tibetan Spaniel)

Alkuperämaa: Tiibet

Vastuumaa: Iso-Britannia

YLEISVAIKUTELMA: Pieni, toimelias ja valpas. Sopusuhtainen, runko säkäkorkeutta hieman pitempi.

OMINAISPIIRTEET: Iloinen ja itsevarma, erittäin älykäs, pidättyväinen vieraita kohtaan.

LUONNE: Valpas, uskollinen mutta itsenäinen.

PÄÄ: Pieni suhteessa runkoon, ylväästi kannettu. Uroksilla urosmainen, mutta ei karkea. Kallo-osa hieman holvautunut, kohtuullisen leveä ja pitkä. Otsapenger loiva, mutta selvästi havaittavissa. Kuono keskipitkä, tylppä ja täyteläinen, poimuton. Leuka riittävän syvä ja leveä. Kirsu mieluiten musta.

SILMÄT: Tummanruskeat, soikeat, kirkkaat ja ilmeikkäät. Keskikokoiset. Melko kaukana toisistaan, mutta eteenpäin katsovat, silmäluomet mustat.

KORVAT: Keskikokoiset, riippuvat, täysikasvuisella runsashapsuiset. Melko korkealle kiinnittyneet. On toivottavaa, että korvat kohoavat hieman kallosta, mutta ne eivät saa olla kevyet. Suuret, raskaat, matalalle kiinnittyneet korvat epätyypilliset.

PURENTA: Lievä alapurenta. Hampaat tasaisessa rivissä ja alaleuka kulmahampaiden välistä leveä. Täysi hampaisto toivottava. Suun ollessa kiinni hampaat ja kieli eivät saa näkyä.

KAULA: Kohtalaisen lyhyt, vahva, kauniisti runkoon liittyvä. Kaulassa pitemmistä karvoista muodostuva kaulus, joka on uroksilla komeampi kuin nartuilla.

ETURAAJAT: Luusto keskivahva. Eturaajat hieman kaarevat, mutta lavat tiiviit ja viistot.

RUNKO: Rungon pituus säästä hännäntyveen hieman säkäkorkeutta suurempi. Kylkiluut kaarevat, selkä suora.

TAKARAAJAT: Hyvärakenteiset ja vahvat. Matalat kintereet. Takaraajat takaa katsottuna suorat. Kohtuullinen polvikulma.

KÄPÄLÄT: Jäniksenkäpälät. Pienet ja tiiviit. Karvat varpaiden välissä usein käpäliä pitemmät. Pyöreät kissankäpälät eivät toivottavat.

HÄNTÄ: Korkealle kiinnittynyt, runsashapsuinen, liikkeessä iloisesti selän päälle kiertyvä. (Koiran seistessä laskevasta hännästä ei tule rangaista.)

LIIKKEET: Nopeat, suorat, vapaat ja varmat.

KARVAPEITE: Peitinkarva laadultaan silkkinen, lyhyttä pään ja raajojen etuosassa, rungossa kohtalaisen pitkää, melko rungonmyötäistä. Pohjavilla hienoa ja tiheää. Korvat ja eturaajojen takaosat kaunishapsuiset, häntä ja pakarat tuuhea- ja pitempikarvaiset. Ei liian runsaskarvainen, nartuilla on yleensä vähemmän karvaa ja kaulusta kuin uroksilla.

VÄRI: Kaikki värit ja väriyhdistelmät sallittuja.

PAINO JA KOKO: Ihannepaino 4,1 - 6,8 kg. Säkäkorkeus noin 25 cm.

VIRHEET: Kaikki poikkeamat edellämainituista luetaan virheiksi suhteutettuna virheen vakavuuteen.

HUOM: Uroksilla tulee olla kaksi normaalintuntuista kivestä täysin laskeutuneina kivespussiin